Serie A
8

Lazio savladao Crotone i vratio se u trku za vrh tabele, Lulić igrao 20 minuta

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Lazija pobijedili su na stadionu Olimpico u 27. kolu Serije A ekipu Crotonea rezultatom 3:2 pa su se tako vratili u borbu za sami vrh italijanskog prvenstva.

Lazio je u vodstvo došao u 14. minuti kada je pogodio Milinković-Savić na asistenciju Radua. Nakon pola sata meča bilo je 1:1, a za izjednačenje je pogodio Simy.

Ipak, šest minuta prije odlaska na odmor Alberto je ponovo doveo Lazio u vodstvo te je 2:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Samo što se krenulo sa centra u nastavku meča Crotone ponovo dolazi do izjednačenja, a Simy se drugi put upisao u listu strijelaca, ovaj put golom iz penala.

Lazio je do kraja meča apsolutno dominirao te je pravo čudo kako su uspjeli postići samo jedan pogodak. A on je bio djelo Caiceda šest minuta prije kraja meča za zasluženu pobjedu Lazija rezultatom 3:2.

Bh. internacionalac Senad Lulić igrao je posljednjih 20 minuta za pobjedničku ekipu.

Lazio se nalazi na sedmom mjestu Serije A, ali se današnjom pobjedom vratio u igru za pozicije koje vode u evropska takmičenja naredne sezone. Pa čak i Ligu prvaka. S druge strane, Crotone je ostao fenjeraš s malim šansama da će ostati u ligi i naredne sezone.

Rezultat i strijelci:

Lazio - Crotone 3:2 (Milinković-Savić 14', Alberto 39', Caicedo 84' - Simy 29', 50')

Tabela: