Serie A
8

Lazio na krilima Keite pregazio Palermo, Milan poražen na San Siru od Empolija

Piše: N. K.
(Foto: EPA)
Nogometaši Lazija pobijedili su na svom Olimpicu u okviru 33. kola italijanske Serije A ekipu Palerma rezultatom 6:2.

Gosti su prošlo kolo osvojili bod protiv Bologne, ali i to nije bio veliki uspjeh s obzirom da su više od sat vremena imali igrači više pa i dalje čekaju matematičku potvrdu ispadanja u Seriju B.

Lazio je krenuo žestoko u prvom poluvremenu i u rasponu od samo 18 minuta postigao nevjerovatnih pet golova.

Prvo je mrežu Palerma načeo Immobile sa dva gola, a onda je Keita hat-trickom riješio pitanje pobjednika ovog meča.

Na sličan način uzvratili su gosti početkom drugog poluvremena kada su prvih sedam minuta postigli dva gola. Dvostruki strijelac bio je Rispoli.

Do kraja meča stigao je Lazio do još jednog gola kada je Crecco postavio konačnih 6:2.

Bh. reprezentativac Senad Lulić u redovima pobjedničke ekipe odigrao je cijeli meč, baš kao Toni Šunjić u poraženoj. U redovima Palerma igrao je i Mato Jajalo do 67. minute.

Empoli je iznenađujuće pobijedio Milan u gostima rezultatom 2:1. Goste je u vodstvo doveo Mchedlidze pet minuta prije odlaska na odmor, a Thiam je sredinom drugog poluvremena udvostručio prednost.

Utješni gol za Milan postigao je Lapadula u 72. minuti. Vrijedi istaći da je napadač Milana Suso promašio penal pola sata prije kraja meča.

Torino je slavio na gostovanju kod Chieva (1:3). U prvom poluvremenu nije bilo golova, a mrežu domaćih načeo je Ljaljić početkom nastavka utakmice. Zappacosta je četiri minute kasnije udvostručio prednost, a onda je Pellissier smanjio na 1:2. Pitanje pobjednika ovog meča riješio je Falque petnaest minuta prije kraja susreta.

Crotone je nakon preokreta slavio protiv Sampdorije u gostima. Domaće je u vodstvo doveo Schick u 21. minuti i sa tim rezultatom otišlo se na odmor. Ipak, u nastavku probudili su se gosti. Prvo je Falcinelli sredinom drugog poluvremena poravnao rezultat, a onda Simy deset minuta prije kraja meča postavio konačnih 1:2.

Udinese je uz dosta problema savladao Cagliari rezultatom 2:1. Domaći su u prvom poluvremenu mogli do vodstva, ali je Thereau promašio penal. Perica i Angella postigli su u nastavku dva gola za Udinese u rasponu od dvije minute i gotovo osigurali pobjedu jer je Borriello pred sami kraj smanjio rezultat i postavio konačnih 2:1.