Početak Premijer lige BiH
5

Lazarević: Iza Slobode je težak period, ali prvu utakmicu dočekujemo spremni

A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
U okviru prvog kola nogometne Premijer lige BiH nogometaši tuzlanske Slobode u nedjelju na Tušnju dočekuju ekipu Radnika iz Bijeljine.

Tim povodom danas je u Tuzli održana konferecija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Slobode Mile Lazarević i kapiten tima Amar Beganović.

Novi strateg Tuzlaka danas je kazao da ima jedan cilj, a to je da Sloboda ide pravim putem te da ostvari zacrtane ciljeve.

"Pet sedmica smo na okupu i radili smo s novoformiranom ekipom. Prolazili smo kroz period velikog protoka igrača i uspjeli smo izvršiti selekciju. Iako imamo problem uigravanja ekipe, jer smo uigravali dva stranca koji još uvijek nemaju prava na igru zbog radnih dozvola, mislim da ulazimo spremni u prvo kolo", rekao je Lazarević.

On je naveo da ekipa još uvijek nije fizički u potpunosti spremna, ali da će Crveno-crni ipak dati sve za osvajanje tri boda protiv tima iz Bijeljine.

"Mi pokušavamo biti tim jer nemamo pojedinca koji bi mogao odraditi utakmicu. Kada je riječ o Radniku, mogu reći da su oni kvalitetna ekipa koja svake godine dogradi dva igrača na postojeći kadar. Dobro ih poznajemo, mislim čak više nego oni nas", istakao je Lazarević.

Novi kapiten Slobode Amar Beganović kazao je da je iza tuzlanskih nogometaša izuzetno težak period koji je bio u znaku priprema.

"Došlo nam je nekoliko novih igrača, ali mi smo bili tu u cijelosti kako bismo ispoštovali sve zahtjeve šefa. Što se tiče predstojeće utakmice, dat ćemo sve da idemo na pobjedu te da igramo fudbal na terenu", rekao je on.

Susret između Slobode i Radnika na rasporedu je u nedjelju na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli od 20:30 sati.