Nogomet
0

Lavezziju prijeti suspenzija zbog pljuvanja suparnika

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tokom subotnjeg derbija 25. kola Serije A na rimskom Olimpicu, u kojem su gosti iz Napulja slavili 2-0 pobjedu nad Romom, argentinski napadač gostiju Ezequiel Lavezzi pljunuo je svog čuvara Aleandra Rosija.

Incident se odigrao u prvom poluvremenu utakmice u duelu bez lopte. Nitko ga na terenu osim dvojice igrača nije primijetio, a Rosi se uopće nije žalio niti je reagovao na bilo koji drugi način.

Lavezzija je zapravo razotkrila televizijska snimka koja jasno svjedoči njegovom nesportskom potezu, zbog kojeg će sasvim sigurno dobiti naknadnu suspenziju.

Na pitanje novinara trener Napolija Walter Mazzarri priznao je loš postupak svoje zvijezde, ali ga i djelomično odbranio rekavši da je u podlozi svega bila provokacija Rominog stopera.

"Razgovarao sam s Lavezzijem nakon utakmice. Objasnio mi je da je bio isprovociran. Prvo je Rosi pljunuo njega, i to za vrat. Moj igrač mu je potom odgovorio na isti način. Jasno je da je Ezequiel pogriješio, no jedan se takav incident dogodio i meni za igračke karijere. U takvoj situaciji jednostavno izgubite kontrolu", rekao je trener.

S obzirom na običajnost kojom se u talijanskom nogometnu Disciplinska komisija FIGC-a (Talijanski nogometni savez) obračunava s ovakvim prijestupima, za očekivati je da će argentinskog reprezentativca snaći suspenzija od tri utakmice zabrane nastupa.