Bio u drugom planu
1

Lautaro opisao pakao koji je zbog povrede prošao u Kataru: Nisam mogao ni šutirati loptu

K. H.
Lautaro Martinez (Foto: EPA-EFE)
Lautaro Martinez (Foto: EPA-EFE)
Argentinski napadač i član Intera Lautaro Martinez kaže da je čitavo Svjetsko prvenstvo u Kataru imao velike probleme s povredom zgloba, a da je utakmice igrao uz pomoć injekcija i da uz to nije mogao normalno trenirat s ostatkom tima.

Gaučosi su u Kataru osvojili titulu prvaka svijeta i to nakon pobjede protiv Francuske poslije boljeg izvođenja penala, a Lautaro kaže da je na početku Mundijala bio toliko povrijeđen da uopšte nije mogao šutirati loptu.

Srećom po njega, ali i reprezentaciju Argentine, napadač Manchester Cityja Julian Alvarez igrao je u odličnoj formi.

"Kada sam stigao u Katar, nisam mogao ni šutnuti loptu jer mi je zglob bio u užasnom stanju. Bio sam jako sretan kada sam vidio da je Julian Alvarez u odličnoj formi jer je ekipi mogao dati ono što ja u tom trenutku nisam", kaže napadač Intera pa dodaje:

"U jednom trenutku mi je Lionel Messi prišao i rekao da se koncentrišem na oporavak jer ću biti koristan ekipi u posljednjim utakmicama."

Kaže da je meč protiv Saudijske Arabije igrao pod injekcijama za bolove.

"Rekao sam treneru kakva je situacija te tražio odmor kako bi se spremio za prvi meč, a protiv Saudijske Arabije sam igrao uz injekcije za bolove i uz to nisam mogao redovno trenirati. Ljudi nisu ništa znali o tome", kaže Lautaro.

Ukupno u karijeri, Martinez je za Argentinu odigrao 46 utakmica i postigao 21 gol.