Nogomet
0

Laurent Blanc: Zlatan Ibrahimović je pravi lider

Anadolija
Laurent Blanc (Foto: EPA)
Laurent Blanc (Foto: EPA)
Trener prvaka Francuske Paris Saint Germaina (PSG) Laurent Blanc iznio je niz pohvala na račun švedskog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića, kazavši da je on zaista pravi lider.

Kako piše magazin "Four Four Two", Blanc je bio pun riječi hvale na račun popularnog Ibre, naročito zbog trijumfa PSG-a u francuskom kupu, u utakmici protiv Toulousea.

Blanc je kazao kako je Ibrahimović igrač od izuzetne važnosti za PSG, te da se radi o fudbaleru koji ima izuzetne liderske sposobnosti.

"Ibrahimović nije samo fudbaler koji postiže golove, on je vrlo bitan igrač u našem sistemu i igrač koji ulijeva povjerenje cijeloj momčadi. On je jedan od pravih lidera našeg tima", kazao je Blanc.

Blanc je utakmicu protiv Toulousea počeo bez Thiaga Silve, Thiaga Motte i Zlatana Ibrahimovića na terenu, koji su ključni igrači u PSG-u. Zlatan Ibrahimović je istrčao na teren u drugom poluvremenu kod rezultata 1:1, te je postigao pobjedonosni pogodak za svoj klub u 89. minuti.

Inače, Ibrahimović je 2012. godine potpisao za francuski PSG. Koliko je njegov dolazak na Park Prinčeva bio dobar za PSG, govori i činjenica da su Parižani nakon pauze od skoro 20 godina postali prvaci Francuske, i to tri godine zaredom.