Lluis Bassat
0

"Laporti je izmišljotina donijela status predsjendika"

Totalsport
Španski publicist Lluis Bassat, koji je 2003. godine bio u utrci za predsjednika Barcelone, tvrdi da je Joan Laporta izmislio da će dovesti Davida Beckhama, samo kako bi pobijedio na izborima.
  • Bilo je to prekrasno iskustvo. Nisam pobijedio na izborima, vjerojatno samo zato što nisam izmislio da ću dovesti nekog igrača ako pobijedim. Deset dana prije izbora sam ja imao 42% glasova, a Laporta samo 9%. Tada je on izmislio da će dovesti Davida Beckhama, tada igrača Manchester Uniteda. Ja sam znao da to nije istina, odnosno da Beckham ide u Real – izjavio je Bassat u španskom televizijskom show programu Buenafuente.

  • Jedan moj prijatelj novinar savjetovao mi je da ja kažem da ću pokušati dovesti Thierryja Henryja. Odgovorio sam mu da ću radije izgubiti izbore nego svoje dostojanstvo. Ni danas ne žalim zbog poraza na tim izborima – dodao je Bassat.

Laporta tada doista nije doveo Beckhama, ali je doveo Ronaldinha, ključnog igrača Barcelone u sezonama 2004/05 i 2005/06, kada je Barcelona dva puta osvajala naslov prvaka Španije i naslov evropskog prvaka.