Nogomet
0

Laporta: Želimo da Eto'o ostane u Barçi

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Predsjednik evropskog nogometnog prvaka Barcelone Joan Laporta izjavio je kako i on i trener Pep Guardiola žele da Kamerunac Samuel Eto'o ostane na Camp Nou.
  • Eto'u je ostala još samo godina dana ugovora i normalno je da razgovaramo i procjenjujemo njegove planove i stanje, te da tražimo najbolje rješenje. Moja je želja da on još mnogo godina ostane u Barçi, a isto mišljenje dijeli i Guardiola - kazao je Laporta.

Progovorio je prvi čovjek katalonskog kluba i o mogućim pojačanjima.

  • Bayern ne želi prodati Riberyja, a što se tiče Ville, razgovarali smo s Valencijom i niko mi ni u jednom trenutku nije rekao da on preferira Real Madrid. Robinho je sjajan igrač, ali njega nismo kontaktirali, a kako će završiti epizoda s Ibrahimovićem, ne znam - dodao je Laporta koji nije propustio još jednom napasti najvećeg suparnika, madridski Real.

  • Barcelona i Real rade po dva različita modela. Jedan gaji kulturu proizvodnje, a drugi nemilosrdnu opsesiju novcem i moći. To je jedini način da se objasni ono što je Real napravio, način na koji je prodro u nogometno tržište, bez razmišljanja o negativnim posljedicama. Ali, zbog toga će biti pod još većim pritiskom - zaključio je Laporta.