Nogomet
0

Laporta: "Želimo da Eto'o ostane u Barceloni"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Iako se posljednjih dana jako puno pisalo i nagađalo o odlasku vrsnog kamerunskog napadača Samuela Eto'a iz redova Barcelone, predsjednik katalonskog giganta tvrdi da on i njegovi kolege iz uprave kluba žele Eto'ov ostanak na stadionu Camp Nou.

Budući da Eto'u sljedeće godine istječe ugovor s Barcelonom, često se pisalo kako je Barcelona zainteresirana prodati ga kako bi namaknula odštetu za napadača koji bi sljedeće godine mogao otići kao slobodan igrač. Spominjala se razmjena između Barcelone i Intera, odnosno dolazak u Barcelonu Zlatana Ibrahimovića i odlazak Eto'a u suprotnom smjeru.

Međutim, Laporta je u ponedjeljak zavrtio drukčiju priču.

  • Članovi uprave Barcelone sastali su se s Eto'ovim menadžerom kako bi pronašli rješenje za njegov ostanak u klubu, što je i naša želja – rekao je Laporta.

Kamerunskog napadača portretirao je, usput, kao ''najboljeg centarfora na svijetu''.

  • Uz sjajne suigrače je pružao velike predstave u dresu Barcelone, kojem je uvijek bio privržen. Ranije ga je upotrebljivim loptama hranio Ronaldinho, a nakon toga Messi, Xavi ili Iniesta. Eto'o je uvijek znao koristiti asistencije svojih suigrača, u važnim utakmicama redovito je zabijao. Dovoljno je sjetiti se naših finalnih utakmica Lige prvaka u Parizu i Rimu, u obje je bio strijelac – kaže Laporta.