Javila se s turnira
671

Lana Pudar izdominirala u Beogradu pa se okrenula SP-u: Nadam se da ono najbolje tek slijedi

D. P.
Pudar s tri zlata (Foto: Screenshot)
Pudar s tri zlata (Foto: Screenshot)
Fantastična bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar prokomentarisala je Evropsko juniorsko prvenstvo na kojem je osvojila sve tri zlatne medalje u tri discipline u kojima je nastupila.

Današnjim zlatom u disciplini 50 metara delfin mlada Mostarka potvrdila je dominaciju te da joj u juniorskoj konkurenciji nema ravne. Prethodno, osvojila je zlato i na 200 i na 100 metara delfin, a istovremeno je u svim disciplinama rušila rekorde evropskih juniorskih prvenstava.

Nakon fantastičnog nastupa, Lana Pudar se obratila javnosti i otkrila kako je osjetila potrebu da se svima zahvali zbog velike podrške koju kontinuirano dobija.

"Osjećam potrebu da se obratim bosanskohercegovačkoj javnosti i da kažem hvala svim ljudima iz moje države i dijaspore na velikoj podršci. Zaista mi to mnogo znači i osjetim da imam veliku podršku", rekla je Pudar.

Vremena za odmor nema, a naša 17-godišnja plivačica sprema se za Svjetsko seniorsko prvenstvo koje se održava u Japanu.

"Ovo takmičenje je zaista prošlo u dobrom svjetlu i još jedan je pokazatelj da se radi kvalitetno, a radilo se mnogo u proteklom periodu. Ubrzo putujem na Svjetsko prvenstvo u Japan. Potrudit ću se da predstavlim prije svega sebe, a onda i moju državu u najboljem svjetlu. Iskreno se nadam da ono najbolje od mene tek slijedi", dodala je fantastična Mostarka.

Svjetsko prvenstvo održava se u japanskoj Fukuoki već od 14. do 30. jula. Naša mlada takmičarka tako u najboljoj mogućoj formi odlazi u Japan u borbu s najtežom, seniorskom konkurencijom.