Nakon dobijanja kapitenske trake
0

Lampard: Vrlo sam ponosan, nisam to očekivao

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
"Bit će to jedan od mojih najponosnijih trenutaka karijere", riječi su kojima je veznjak Chelseaja Frank Lampard opisao činjenicu da će u srijedu u prijateljskom susretu protiv Danske u Kopenhagenu istrčati na teren s kapitenskom trakom.

Nastupio je Lampard u dresu "tri lava" ukupno 83 puta, te je postigao 20 golova od svog debija 1999. godine, ali kapitensku traku nije nikad ponio. Sada mu je engleski selektor ukazao to povjerenje jer su zbog povreda za susret otpali kapiten Rio Ferdinand i njegov zamjenik Steven Gerrard.

"Vrlo sam ponosan, to je prilično neočekivano. Već dugo sam u reprezentaciji i nikad nisam bio u ovakvoj situaciji. Neću se promijeniti zato jer ću nositi traku. Pokušat ću uraditi ono što radim kada nosim kapitensku traku u Chelseaju. I dalje ću obavljati svoje uobičajene stvari na terenu, ali pokušat ću i utjecati na tim jer su vođe uvijek potrebne na terenu", dodao je Lampard, koji će tako postati 46. engleski kapiten nakon Drugog svjetskog rata.

Lampardu će prijateljska utakmica protiv Danske u Kopenhagenu biti prva u dresu engleske reprezentacije od augusta prošle godine. U kasnijim nastupima spriječile su ga povrede, ali Capello smatra da je sada i više nego spreman.

"Gledao sam ga u zadnjih pet utakmica. Protiv Liverpoola je odigrao jako dobro i mislim da je možda i svježiji od ostalih igrača", zaključio je talijanski strateg.