Velika usluga klubu
34

Lampard preuzima klupu Chelseaja, prihvatio je ono što bi malo ko učinio

D. P.
Lampard se vraća na mjesto najvećeg uspjeha (Foto: EPA-EFE)
Lampard se vraća na mjesto najvećeg uspjeha (Foto: EPA-EFE)
Legenda Chelseaja Frank Lampard pristao je da bude privremeni trener Chelseaja, prenijeli su brojni britanski mediji.

Jutros su se pojavile informacije da je španski stručnjak Luis Enrique stigao u London na pregovore, ali da bi Chelsea mogao preuzeti tek na ljeto. Sky Sports je prenio da bi Frank Lampard mogao preuzeti Chelsea kao privremeno rješenje, a to je večeras potvrdio i Fabrizio Romano.

Ugledni italijanski novinar večeras je saopćio da je Lampard prihvatio ponudu da vodi svoj nekadašnji klub privremeno, a onda da Plavci tokom ljeta imenuju trajno rješenje.

U trenucima kada bi sigurno mogao naći permanentni ugovor, Lampard je pokazao koliko voli klub u kojem je stekao ime, što je zaista rijetkost u modernom nogometu.

Tako će Lampard pokušati da "oživi" ekipu koja se nalazi u donjoj polovini Premier lige devet kola prije kraja prvenstva. Ipak, njegova ekipa još uvijek ima nadu u Ligi prvaka gdje će u četvrtfinalu igrati protiv Real Madrida.

Lampard (44) već je u kratkoj trenerskoj karijeri imao priliku voditi Plavce, a bio je na klupi između ljeta 2019. i početka 2021. godine. Vodio je još ekipe Derbyja i Evertona.