Nisu uvijek bili fer
6

Lampard o Leedsovoj nagradi za fair-play: Mislio sam da je šala, pa ko to odlučuje?

K. H.
Frank Lampard (Foto: EPA-EFE)
Frank Lampard (Foto: EPA-EFE)
Trener Chelseaja Frank Lampard dao je svoje viđenje na FIFA-inu nagradu za fair-play u prošloj sezoni koja je otišla u ruke ekipi Leedsa, a on je rekao da mu uopšte nije jasno kako je ta odluka donesena.
Naime, Leeds je dobio nagradu zbog poteza u meču protiv Aston Ville kada je njihov trener Marcelo Bielsa naredio svojim igračima da puste gol gostima zbog toga što su nekoliko minuta prije toga oni postigli gol, u trenutku kada je jedan gostujući igrač ležao na travi.

Lampard je rekao da mu nije jasno kako je Leeds mogao dobiti nagradu, posebno kada se u obzir uzme činjenica da su nekoliko mjeseci prije utakmice između Leedsa i Aston Ville špijunirali njegov bivši klub - Derby County, što je izazvalo veliki skandal na Otoku.

"Mislio sam da je neka šala kada sam vidio da je Leeds dobio nagradu za fair-play, a nakon toga sam se samo nasmijao. Znamo li uopšte ko je glasao za to? Zaista je čudna odluka da oni dobiju nagradu i vjerujem da svi misle isto, posebno nakon ono špijuniranja", rekao je Lampard.

Leeds je zbog špijuniranja svog protivnika dobio kaznu u iznosu od 200.000 funti i ukor od FA-a, ali FIFA očigledno nije uzela to u razmatranje i nagradu za fair-play poklonila je ovom velikanu koji trenutno igra u Championshipu.