Strog i pravičan
28

Lampard ne oprašta nedisciplinu: Poznat pravilnik ponašnja za sve igrače Chelseaja

K. H.
Frank Lampard (Foto: AFP)
Frank Lampard (Foto: AFP)
Proslavljeni nogometaš, a danas uspješan menadžer - Frank Lampard, donio je dosta promjena u ekipu londonskog Chelseaja nakon što je ljetos preuzeo Plavce, a plodovi njegovog rada se već sada vide po igri i rezultatima ekipe sa Stamford Bridgea.

Tako je Lampard nakon imenovanja na mjesto trenera Plavaca donio niz novih pravila i odluka kojih se moraju držati svi igrači Chelseaja, a svakako da je najzanimljivija ona koja se tiče kašnjenja na treninge i koja igrača koji zakasni košta čitavih 20.000 funti.

Nešto blaže je pravilo kod kašnjenja na okupljanje za utakmicu i tretman kod klupskog doktora, a to kašnjenje igrače Chelseaja košta 2.500 funti.

Igračima kojima zazvoni telefon prilikom timskog sastanka ili ručka piše se kazna od 1.000 funti, a ista cijena je za dolazak na trening u pogrešnoj opremi. Igrači Chelseaja koji se bez opravdanja ne vraćaju kući klupskim autobusom kažnjavaju se sa 5.000 funti, a igrači koji sat i po prije treninga ne prijave povredu ili bolest kažnjavaju se sa 10.000 funti.

Sav novac koji se skupi od kazni igračima troši se na aktivnosti ekipe, a dio ide i u humanitarne svrhe, a posebno je zanimljivo da je agentima igrača zabranjen ulazak u trening-kamp i da članovi porodice i prijatelji igrača mogu doći samo uz prethodnu najavu.