Nogomet
0

Lampard igrač godine u izboru Chelseajevih navijača

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tridesetogodišnji veznjak Chelseaja Frank Lampard ponio je nagradu za najboljeg nogometaša tog kluba u sezoni na izmaku u izboru navijača.

Lampardu je to treći put da je izabran za najboljeg Chelseajevog igrača od strane klupskih navijača (2004., 2005., 2009.), te je na taj način pretekao veličine poput Johna Hollinsa, Charliea Cookea, Raya Wilkinsa, Johna Terryja, Dennisa Wisea i Gianfranca Zolu koji su nagradu osvajali dva puta.

Lampard je ove sezone odigrao sve Chelseajeve utakmice u Premier ligi (njih 37), te ostvario učinak od 12 golova i 12 asistencija, dok je ukupno u svim takmičenjima suparničke mreže tresao 20 puta.

  • Sjajan je osjaćaj osvojiti ovu nagradu budući da je konkurencija bila zaista velika. Oduševljen sam ovim priznanjem navijača i nisam ni sanjao kada sam dolazio u ovaj klub (2001.), da bi mogao tu nagradu osvojiti čak tri puta – rekao je Lampard.

Također spomenimo da je nagradu za najbolji gol sezone osvojio Michael Essien za spektakularni gol ljevicom iz voleja Barceloni u uzvratu polufinala Lige prvaka, dok je nagradu za najboljeg mladog igrača sezone ponio Michael Mancienne (21).