Legenda kluba
267

Lampard: Chelseaju treba Džeko, a ne Carroll i Crouch

Klix.ba
Frank Lampard (Foto: EPA-EFE)
Frank Lampard (Foto: EPA-EFE)
Chelseajeva legenda Frank Lampard nahvalio je kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeku i zalaže se da ga londonski klub dovede u svoje redove.

Lampard tvrdi da je naš napadač bolja opcija nego Andy Carroll i Peter Crouch, koji se spominju kao opcije za napad Plavih.

"Carroll i Crouch nisu imena za kakvima je Chelsea ranije išao. Međutim, januar je težak. Uglavnom se traže manja popunjavanja rupa, dok su veliki transferi poput Alexisa Sancheza izuzetak. Bio Crouch ili Carroll, to je samo rezervna opcija, dok je Džeko nešto drugačije. Vrlo dobar igrač i napadač odličnih karakteristika. Veća će ulaganja ići na ljeto. Lako je reći da Crouch i Carroll nisu Chelseajev rang, ali to nije pokazatelj u kojem smjeru ide Chelsea nego više pokazatelj da trener misli da se nisu dovoljno pojačali ljetos", rekao je Lampard u razgovoru za Evening Standard.

Podsjetimo, Chelsea je trenutno trećeplasirani u Premiershipu, igra u 4. kolu FA Cupa protiv Newcastlea, a u osmini finala Lige prvaka suočit će se s Barcelonom.