Nogomet
0

Lampard: "Barcelona je najbolja na svijetu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Frank Lampard igra novu sjajnu sezonu u dresu Chelseaja. Može se reći da je uz Didiera Drogbu upravo ovaj vezni igrač najzaslužniji za sve posljednje uspjehe londonskog kluba.

Premda se ne nalazi toliko blizu suparničkog gola, uspio je Lampard dosad postići 12 pogodaka u Premier ligi, te je trenutno s Robinhom iz Manchester Cityja na četvrtom mjestu liste strijelaca. Ispred njega su saigrač Nicolas Anelka i Cristiano Ronaldo iz Manchester Uniteda sa 15 pogodaka, dok je 13 postigao Liverpoolov vođa Steven Gerrard.

Ispred Lamparda i njegovih saigrača je nastavak borbe u Ligi prvaka (čekaju ih dvije utakmice polufinala protiv Barcelone), u Premier ligi (imaju četiri boda manje od Manchester Uniteda, te tri od Liverpoola), dok su osigurali i finalnu utakmicu FA Cupa (čeka ih Everton).

Lampard se, međutim, u razgovoru za El Mundo skoncentrisao na polufinale Lige prvaka protiv ekipe koju cijeli svijet prati s oduševljenjem.

  • Barcelona je najbolja nogometna ekipa na svijetu u ovom trenutku - složio se Lampard s mnogima, te nastavio:

  • Igranje na Camp Nou u polufinalu Lige prvaka je san svakog nogometaša. Taj teren je magičan, cijela nogometna arena je blistava i budi razne lijepe osjećaje. Koliko sa strašnom željom očekujete taj susret, isto tako se u vama mora probuditi određeni strah. Tačnije, strahopoštovanje prema suparniku.

Rekao je Lampard za El Mundo i što se događalo prije dvije sezone kada je bio aktuelan njegov prelaz u Barcelonu.

  • Ne, nikada nisam mislio napustiti Chelsea. Obožavam ovaj klub i naše navijače.