Iskusni vezista
45

Lalatović najavio veliko pojačanje Borca: Igrao je u Seriji A i dao gol Milanu

H. H.
Nenad Lalatović (Foto: FK Borac)
Nenad Lalatović (Foto: FK Borac)
Nakon dvije vezane premijerligaške pobjede, Borac pozitivan niz želi nastaviti i protiv Slobode. Ipak, Nenad Lalatović, šef stručnog štaba Banjalučana svjestan je težine posla, pa uz puno poštovanje prema rivalu, od svojih igrača traži da pruže najbolje izdanje.

Uoči duela s Tuzlacima istakao je da je Sloboda veliki klub, te da očekuje neizvjesnu utakmicu.

"Sloboda je veliki klub, koji ima veliku tradiciju. Još u Jugoslaviji su igrali najjaču ligu i to sve govori o kakvom klubu se radi. Moramo maksimalno da ih respektujemo. To će biti jedna neizvjesna utakmica. Ni oni ne igraju na svom terenu, kao ni mi i za nas je to, možda, olakšavajuća okolnost. Ipak, moramo ući ne 100 nego 200 posto. Dobio sam informaciju da je teren u Banovićima korektan. Trava izgleda dobro što bi nama moglo više odgovarati, da spustimo loptu, da probamo pas igrom da ih ugrozimo. Ako želimo da se vratimo u Banja Luku neporaženi moraćemo da prihvatimo taj njihov stil igre, da čvrsto ulazimo u duele da i mi postavimo glavu tamo gdje neko neće ni nogu", rekao je Lalatović.

Srbijanski stručnjak osvrnuo se i na posljednje veliko pojačanje Borca, iskusnog ofanzivnog veznjaka Nikolu Ninkovića.

Poslije dugih pregovora iskusni igrač dogovorio je saradnju sa Borcem, a ugovor će potpisati nakon što prođe ljekarske preglede.

"Sigurno da igrač koji je završio prvenstvo polovinom maja i tek sad se nama priključio ne može biti spreman 100 posto, ali o njegovim kvalitetama jednostavno ne treba pričati. Igrao je u Seriji A, promijenio 4-5 klubova, dao gol Milanu i to može samo biti pokazatelj o kakvom se igraču radi. Očekujemo da nakon dvije nedjelje dobije šansu, a za mjesto u timu da konkuriše poslije reprezentativne pauze", kazao je Lalatović.

Prošle sezone Ninković je igrao za novosadski Proleter, a u karijeri je još nastupao za Partizan, Genou, Chievo, Empoli, Bresciu i Ascoli.