|

Laktom nokautirao igrača pa ga kopačkom udario u glavu

Laktom nokautirao igrača pa ga kopačkom udario u glavu
23
T
Totalsport
28.9.2012. u 14:21
24
komentara
23

dijeljenja
Vezni nogometaš kolumbijske ekipe Sante Fe, Gerardo Bedoya, zaradio je 41. crveni karton u karijeri proteklog vikenda kada je u utakmici 8. kola tamošnjeg prvenstva prvo laktom nokautirao Yhonnyja Ramireza, pa ga dokrajčio kopačkom u glavu.


U jednoj borbi za loptu Bedeoya je laktom u glavu oborio Ramireza, igrača vodećeg kluba Millonariosa, na terenu nakon čega je sudija zaustavio igru, te mu pokazao crveni karton. Kada je 36-godišnji Kolumbijac vidio boju kartona, vratio se do svoje žrtve i dodatno ga kopačkom šutnuo po čelu.

Čak i nakon svega toga Bedoya je dobio potrebu da se raspravlja s glavnim sudijom utakmice, te čak bude ljut zbog toga što mora napustiti teren.

Zbog svojih postupaka Bedoya je zaradio 15 utakmica suspenzije od kolumbijskog saveza, te samo 5000 eura kazne. Kao što smo već spomenuli, bio mu je to 41. crveni karton u burnoj karijeri kojoj je možda nakon ovog "divljaštva" došao kraj.

Naime, Bedoyi na kraju ove sezone ističe ugovor sa Santa Feom, a s obzirom na 15 utakmica suspenzije Kolumbijac bi još zaigrao ove sezone samo u slučaju da Santa Fe, tek 13. ekipa prvenstvene tabele, izbori finale.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...