Intervju za Gazzeta dello Sport
754

Ljajić: Ako je pjevanje himne uslov odričem se reprezentacije

Totalsport
Adem Ljajić
Adem Ljajić
Adem Ljajić 21-godišnji srbijanski ofanzivni vezni nogometaš Fiorentine o svojoj karijeri za klub iz Firence, kao i o reprezentativnoj, govorio je u intervjuu Gazzetti dello Sport.

"Istina je da sam sa selektorom srbijanske reprezentacije potpisao sporazum. No, nisam ga temeljito pročitao", kazao je Ljajić o slučaju nepjevanja himne, zbog čega ga je Mihajlović do daljnjeg udaljio iz kadra.

"Srbija je također domovina muslimana. Deset godina sam igrao za raznorazne selekcije FSS-a i niko nije tražio da pjevam himnu. Ukoliko je to uslov da bih igrao za Srbiju, onda se odričem reprezentativne karijere", dodao je.

Kad je u pitanju njegova sve bolja forma u Fiorentini, Ljajić kaže:

"Mnogo sam se promijenio mentalno. Ranije kad se na mene nije baš računalo u standardnim okvirima, trenirao sam s polovičnim angažmanom. Sada bez obzira na okolnosti treniram maksimalno. U Italiju sam stigao nakon samo dvije seniorske sezone u Srbiji, gdje se igra na osjetno nižem taktičkom nivou. Naučio sam kako igrati nogomet u Italiji, a trener Montella daje mi podršku što sjajno djeluje na moje samopouzdanje".

Iako se pročulo da bi ga rado angažovao Everton, Ljajić kaže da bi radije još ostao u Firenci:

"Najradije bih potpisao novi ugovor s Fiorentinom. No, o tome više na kraju sezone".