Druže se privatno
29

Lacazette otkrio plan: Pitat ću Griezmanna da dođe u Arsenal

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač Arsenala Alexandre Lacazette otkrio je u razgovoru za magazin Match of the Day da će pokušati nagovoriti Antoinea Griezmanna da sljedeće sezone pojača tim iz sjevernog Londona.

Francuz je ljetos u najskupljem transferu u historiji Arsenala stigao u klub, a u prvih sedam kola postigao je četiri pogotka. Kako kaže, volio bi vidjeti sunarodnjaka iz reprezentacije Francuske u klubu s Emiratesa.

"Ukoliko mi dođe u posjetu u London, pitat ću ga da li želi potpisati za Arsenal. Mi smo dobri prijatelji i imamo puno zajedničkih šala, a naši nadimci za druge igrače su Griezzy i Lacaz", rekao je ovaj bivši napadač Lyona.

Izvjesno je da će sljedeće ljeto Griezmann napustiti Atletico Madrid i svoju karijeru nastaviti u nekoj drugoj ligi, a ranije je za njegove usluge bio zainteresovan Manchester United, međutim, zbog zabrane transfera koju su Jorgandžije dobile za ovaj prijelazni rok Francuz je odlučio ostati u klubu kao znak zahvalnosti za sve što su učinili za njega.

Također, Lacazette je istakao da mu se London kao grad dopada te da će biti veliki izazov boriti se za Zlatnu kopačku.

"Dopada mi se London, ali vrijeme nije baš najbolje. Trenutno imama časove engleskog jezika, a neko mi je rekao da izbjegavam englesku hranu jer nije dobra za fudbalere. Što se tiče lige, glavna razlika između Premiershipa i Ligue 1 je u tome što ovdje ima puno dobrih napadača - Harry Kane, Sergio Aguero, Romelu Lukaku, Gabriel Jesus, Jamie Vardy kao i Alvaro Morata. Bit će izazov osvojiti Zlatnu loptu", završio je napadač Arsenala.

Arsenal nakon sedam odigranih utakmica ima 13 osvojenih bodova i nalazi se na petoj poziciji na tabeli, a nakon reprezentativne pauze ih očekuje gostovanje Watfordu i Evertonu.