Nogomet
6

La Liga: Valencia pobijedila Celtu, pet golova na Mestalli

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Valencia je u 30. kolu španske La Lige ugostila ekipu Celte te je upisala pobjedu rezultatom 3:2.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Celta je povela golom Cabrala u 16. minuti, koji je pogodio glavom nakon centaršuta Wassa. Mogli su gosti do novog pogotka šest minuta kasnije, ali je udarac Aspasa odbranio Valencijin golman Alves. Više sreće nije imao ni njegov saigrač Beauvue u 27. minuti, nakon čijeg je udarca lopta prošla nekoliko centrimetara iznad prečke.

Minut kasnije je zaprijetila i Valencia preko Zaze, a njegov udarac je odbranio Celtin golman Alvarez.

Ipak, Šišmiši su uspjeli izjednačiti u 38. minuti, a strijelac je bio Parejo nakon asistencije Cancela. Rezultatom 1:1 završeno je prvo poluvrijeme utakmice na Mestalli.

U drugom poluvremenu su prvi ozbiljno zaprijetili domaći, Cancelo se u 61. minuti našao u velikoj šansi, ali je pogodio stativu.

Valencia šest minuta kasnije dolazi do prekreta golom El Haddadija, međutim, u 80. je dosuđen penal za Celtu, koji je Aspas pretvorio u izjednačujući pogodak za 2:2.

No, Šišmiši ubrzo vraćaju vodstvo, Soler je u 86. minuti uspješno lobovao golmana Alvareza za 3:2 u korist Valencije nakon asistencije Pereza, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Valencia je 12. na tabeli s 36 bodova, dok je Celta deseta s 41 bodom.

Tabela: