Nogomet
7

La Liga: Sevilla razbila Malagu, Real Sociedad slavio na gostovanju kod Granade

Klix.ba
Sevilla - Malaga (Foto: EPA)
U večerašnjim utakmicama 16. kola španske La Lige Sevilla je pobijedila Malagu sa 4:1, dok je Real Sociedad kao gost savladao Granadu rezultatom 2:0.

Sevilla - Malaga 4:1

Sevilla je prvu priliku imala u 22. minuti preko Iborre, čiji je udarac završio nekoliko centimetara iznad prečke. Tri minute kasnije je njegov saigrač Vietto bio precizniji te je smjestio u loptu mrežu malage nakon dobre asistencije N'Zonzija.

U 28. minuti se Vieto našao u izglednoj šansi nakon što se probio kroz odbranu Malage, njegov udarac je odbranio Boyko, ali je golman Malage bio nemoćan nakon udarca Vietta, koji je stigao do odbijene lopte i postigao svoj drugi gol na večerašnjoj utakmici te povisio prednost Seville na 2:0.

Sevilla je već u 34. minuti vodila 3:0, a treći gol je djelo Ben Yeddera, dok je asistenciju upisao Mercado. Samo minut kasnije se mreža Malage zatresla četvrti put, a strijelac je nakon odlične akcije domaćih i asistencije Vietta bio Vitolo.

Sevilla je nakon prvog poluvremena imala uvjerljivu prednost, vodila je s visokih 4:0.

U drugom poluvremenu, tačnije u 62. minuti, Sevilla je ostala bez Ramija, koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Gosti su u 64. minuti postigli pogodak za smanjenje zaostatka, a strijelac je iz slobodnog udarca bio Ramirez.

Mogli su gosti i do drugog gola da je u 70. minuti precizniji bio Parra.

Ipak, brojčano nadmoćniji gosti nisu uspjeli napraviti nešto više, pa je Sevilla na kraju pobijedila rezultatom 4:1.

Sevilla je druga na tabeli s 33 boda, dok je Malaga 11. sa 21 osvojenim bodom.

Granada - Real Sociedad 0:2

U susretu Granade i Real Sociedada slavili su gosti rezultatom 0:2. Oba gola su postignuta u drugom poluvremenu, prvo je u 56. minuti Bautista pogodio za vodstvo Sociedada nakon asistencije Granera, a drugi gol za goste je postigao Juanmi u 69. minuti. To je bio konačan rezultat susreta.

Real Sociedad je peti u La Ligi sa 29 bodova, dok pretposljednja Granada ima samo devet bodova.

Tabela: