Čudne okolnosti
21

L'Equipe objavio razgovor Emiliana Sale s porodicom: Predsjednik Nantesa me ne podnosi

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Francuski L'Equipe objavio je razgovor s početka 2019. godine između tragično stradalog bivšeg napadača Nantesa Emiliana Sale i njegove porodice, u kojem se žalio na loš odnos predsjednika Kanarinaca prema njemu.

Sala je u januarskom prijelaznom roku napustio Nantes i potpisao za Cardiff, a kada je krenuo iz Francuske za Vels, avion kojim je letio nestao je s radara iznad Engleskog kanala.

Na početku je bilo puno problema u pronalasku aviona, ali zahvaljujući brojnim svjetskim zvijezdama, prije svega Kylianu Mbappeu, plaćena je privatna potraga koja je pronašla avion i u njemu truplo preminulog Emiliana Sale.

Prema razgovoru koji je objavio L'Equipe, Sala nije želio transfer u Cardiff i želio je ostati u Nantesu, što je samo potvrda januarske priče da je ovaj napadač prodan uprkos drugačijim željama i igrača i trenera Vahida Halilhodžića.

"Rečeno mi je da Nantes pod svaku cijenu želi da me proda. Stigla je ponuda Cardiffa, nude dosta novca i žele da odem. Ugovor je dobar, ali sa sportske stane mi nije zanimljiv. Pokušavaju na sve načine da me se riješe. Ne bojim se ići u Englesku, prošao sam svašta u karijeri, ali želim bolje mjesto i bolji klub. Umoran sam od svega i nemam snage za borbu s predsjednikom Kitom", rekao je Sala u razgovoru s porodicom početkom 2019. godine.

Sala je rekao da ga predsjednik Nantesa Waldemar Kita nije podnosio i da je razočaran ponašanjem prema njemu.

"Predsjednik me ne podnosi, jasno mi je rekao kako me želi prodati i to Cardiffu jer daju najviše novca, a uz to me nije ništa pitao. Ne zanima ga ništa osim novca. Ne znam šta da radim, nikoga nije briga za mene i moje želje. Teško mi je, malo je ljudi u teškoj situaciji kao ja", bile su Saline riječi.

Sala je poginuo kada je mali avion kojim je upravljao pilot David Ibbotson pao nedaleko od Alderneyja samo dva dana nakon što je postao rekordno pojačanje Cardiffa. Njegovo tijelo je pronađeno u olupini aviona na dnu mora prošle sedmice zahvaljujući privatnoj potrazi. Potom je transportovano u Argentinu u provinciju Santa Fe u kojoj je Sala odrastao.