Nakon dva loša rezultata Plavih
29

Kvesić: Remi s Radnikom se nije smio dogoditi, u Zenicu po 3 boda

Piše: Dalibor Bošnjak
Josip Kvesić
Josip Kvesić
Aktuelni prvak BiH Željezničar je zabilježio dva loša rezultata u protekla dva kola, poraz protiv Zrinjskog u Mostaru i remi na Grbavici protiv Radnika. Plavi su svjesni da što prije moraju podići formu i početi pobjeđivati.

Željezničar je u pretprošlom kolu izgubio u Mostaru protiv Zrinjskog, a nogometaš Plavih Josip Kvesić smatra da su domaći pobijedili zasluženo.

"Loše smo ušli u utakmicu protiv Zrinjskog i nismo se uspjeli popraviti tokom susreta. Protivnici su bili snažni i borbeni. Zasluženo su slavili", prokomentarisao je Kvesić pomalo neočekivani poraz u Mostaru.

Nakon kiksa se od Željezničara očekivala pobjeda na Grbavici protiv Radnika, ekipe koja se nalazi na pretposljednjem mjestu tabele. No, to se nije dogodilo. Plavi su osvojili samo jedan bod.

"Kiks u Mostaru se može dogoditi, ali jučerašnji remi protiv Radnika sigurno ne, posebno jer se radi o ekipi koja je postigla dva pogotka u šest kola. Loše smo igrali svi, pojedinca ne mogu izdvojiti. Nezadovoljni smo i ljuti. Rano smo primili gol i onda smo morali stizati rezultat. To smo uspjeli, ali do preokreta nismo mogli. Utjecalo je i to što nije bilo publike, jer bi nas naši navijači nosili do pobjede. Siguran sam da bismo postigli drugi gol", izjavio je mladi reprezentativac BiH.

Osmo kolo Željezničaru donosi još jedno neugodno gostovanje. Plavi igraju protiv Čelika na Bilinom Polju. Zeničanima također trebaju bodovi jer imaju negativan niz, dva poraza i jedan remi.

"Bit će to teška utakmica jer obje ekipe moraju osvojiti bodove. Vjerujem da će igra biti dobra na obje strane. Greške iz prethodnih susreta ćemo do tog susreta pokušati ispraviti kroz predstojeće treninge. U Zenicu idemo po puni plijen", jasan je bio Kvesić.