Nogomet
0

Kvalifikacije za SP: Meksiko 31. reprezentacija u Brazilu

Totalsport
Reprezentativci Meksika (Foto: AFP)
Reprezentativci Meksika (Foto: AFP)
Nogometaši Meksika izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo još jednom uvjerljivom pobjedom protiv Novog Zelanda, 4-2, u dokvalifikacijama za odlazak u Brazil.

Nakon visoke domaće pobjede u prvoj utakmici (5-1), Meksiko je i u uzvratu bio vrlo uvjerljiv, a sve je bilo riješno nakon manje od 35 minuta igre. Oribe Peralta je u 14., 29. i 33. zabijao svoja tri pogotka na susretu, nakon kojih je bilo i više nego jasno da će Meksiko, koji je do prije malo više od mjesec dana bio "na aparatima" da bi uopće izborio dokvalifikacije, postati 31. reprezentacija koja će zaigrati u Brazilu.

Nakon što je Peralta ostvario hat-trick, pogodaka nije bilo sve do 80. minute kada je Chris James zabio iz drugog jedanaesterca za Novi Zeland (prvi je u 39. promašio Jeremy Brockie). Tri minute kasnije Rory Fallon je smanjio na 2-3 za domaćina, no pobjedu je gostiju, u ovom susretu, potvrdio Carlos Pena nove tri minute kasnije.

Meksiko je s ukupnih 9-3 postao četvrta reprezentacija iz CONCACAF-skih (Sjeverna i Srednja Amerika) kvalifikacija koja je izborila plasman u Brazil. Prije njega su to ostvarili SAD, Kostarika i Honduras.

Posljednja reprezentacija na koju se čeka je Urugvaj, koji samo mora potvrditi gostujuću 5-0 pobjedu protiv Jordana. Utakmica je na rasporedu u četvrtak u Montevideu.

Kvalifikacije za SP, uzvrat:

Novi Zeland – Meksiko 2-4 (James 80-11m, Fallon 83 / Peralta 14, 29, 33, Pena 86)

Meksiko izborio SP ukupnim rezultatom 9-3