Susreti 7. kola
9

Kvalifikacije za SP, grupa C: Nijemci pobijedili Češku, Norvežani i Irci sigurni

Piše: D. B.
Češka - Njemačka (Foto: AFP)
Utakmice 7. kola grupe C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji igrane su večeras. Njemačka je pobijedila Češku, Norveška je bila bolja od Azerbejdžana, dok je Sjeverna Irska bila sigurna protiv San Marina.

Češka - Njemačka 1:2

Njemačka je odlično otvorila utakmicu te je povela golom Wernera već u 4. minuti, kojem je asistirao Ozil. Minimalnu prednost od jednog pogotka Nijemci su zadržali do kraja prvog poluvremena.

Česi su do izjednačenja stigli u 76. minuti preko Daride, a asistent je bio Jankto. Ipak, pobjedu Njemačkoj donosi Hummels u 88 minuti susreta.

Norveška - Azerbejdžan 2:0

Norvežani su bili favoriti uoči utakmice s Azerbejdžanom, a otpor gostiju su slomili u 32. minuti kada je gol iz penala postigao King. Domaća reprezentacija je nakon prvog dijela igre imala prednost od jednog gola.

U nastavku susreta je prednost Norvežana na 2:0 autogolom povisio Sadygov u 60. minuti. Domaći su utakmicu priveli kraju te su upisali zasluženu pobjedu.

San Marino - Sjeverna Irska 0:3

San Marino je u prvom poluvremenu uspio odoliti napadima Iraca, pa su mreže mirovale. Međutim, u drugom poluvremenu Irci postižu tri pogotka, dva je upisao Magennis, u 70. i 75. minuti, dok je iz penala u 78. minuri za konačnih 3:0 pogodio Davis.

Tabela:

  1. Njemačka 21
  2. Sjeverna Irska 16
  3. Češka Republika 9
  4. Norveška 7
  5. Azerbejdžan 7
  1. San Marino 0