Grupa E
5

Kvalifikacije za SP: Danci uvjerljivi protiv Poljaka, Rumuni "slomili" Armeniju u finišu

Piše: D. B.
Danska - Poljska (Foto: EPA)
U terminu od 20:45 sati večeras su u grupi E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji odigrane preostale dvije utakmice. Danska je savladala Poljsku, kao i Rumunija Armeniju. Ranije je Crna Gora rutinski dobila Kazahstan.

Danska - Poljska 4:0

Danci su motivisano ušli u utakmicu s Poljacima te su poveli u 16. minuti, strijelac je bio Delaney, a asistent Eriksen. Svoju drugu asistenciju je Eriksen upisao u 42. minuti kada je Cornelius pogodio mrežu Poljske za 2:0 u korist domaćih. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.

Danska je nastavila s dobrom igrom u drugom poluvremenu, što je rezultiralo trećim pogotkom. Strijelac je bio Jorgensen u 59. minuti. Nakon dvije asistencije, Eriksen se upisao na listu strijelaca te je pogodio u 80. minuti za 4:0 u korist Danske. To je bio konačan rezultat susreta.

Rumunija - Armenija 1:0

Rumuni su u 7. kolu ugostili Armeniju, a tokom prvog dijela susreta su mreže mirovale.

U drugom poluvremenu je bilo uzbuđenja, Voskanyan je skrivio penal te je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa je Rumunija imala priliku povesti golom iz penala, međutim, Stancu nije pogodio s bijele tačke.

Rumuni su do kraja utakmice ipak uspjeli iskoristiti igrača više na terenu, pa je pobjednički gol u 91. minuti postigao Maxim.

U terminu od 18:00 sati su snage odmjerili Kazahstan i Crna Gora, a Crnogorci su pobijedili rezultatom 3:0.

Tabela:

  1. Poljska 16
  2. Crna Gora 13
  3. Danska 13
  4. Rumunija 9
  5. Armenija 6
  1. Kazahstan 2