Nogomet
0

Kvalifikacije za Euro 2016: Hrvatska uvjerljivo porazila Bugarsku 3:0

Anadolija
Foto: AFP
Foto: AFP
Hrvatska reprezentacija s uvjerljivom je nadmoći pobijedila reprezentaciju Bugarske na domaćem terenu sa rezultatom 3:0.

Uz jaku i kišu i pred praznim stadionom na Maksimiru, zbog UEFA-ine kazne za "svastiku" na Poljudu za koju hrvatska policija još uvijek nije pronašla počinitelja, hrvatska nogometna reprezentacija protiv Bugara je odigrala odličnu utakmicu.

Jedini gosti, uz novinare, na utakmici su bili uzvanici u VIP ložama, njih oko 150, po 75 nogometnih dužnosnika obiju reprezentacija.

Riječ je o prvoj utakmici reprezentacije pod vodstvom novoga hrvatskog izbornika Ante Čačića, nekadašnjeg trenera Dinama.

Prvi gol za Hrvatsku već u drugoj minuti zabio je Ivan Perišić uz asistenciju Luke Modrića, a nekoliko minuta kasnije Kalinić nije uspio iskoristiti fantastičnu priliku za drugi gol, ispred same vratnice bugarskog vratara Mitreva.

Drugi gol za Hrvatsku zabio je Barcelonin veznjak Ivan Rakitić uz asistenciju Kalinića u 42. minuti.

U prvom poluvremenu Hrvatska je imala daleko više šansi od gostujuće ekipe, imala je osam udaraca prema golu od kojih su tri bila prema okviru vrata. Bugarska je u prvih 45 minuta imala dva udarca prema golu, od kojih jedan, ali neuspješan, prema vratima.

Hrvatska reprezentacija zadržala je prednost u igri i u drugom dijelu, no Bugari su ipak imali nekoliko primjetnijih šansi nego u prvom poluvremenu.

U 81. minuti Kalinić je nakon nekoliko kvalitetnih asistencija u napadu dao svoj prvi gol čime je Hrvatska povela sa 3:0. Nakon trećega gola, Bugari su dodatno igru prepustili domaćima.

U 89. minuti zbog grubog starta nad Popovim hrvatski reprezentativac Čop je s crvenim kartonom isključen iz igre. Odigrane su tri minute produžetaka, no Bugari nisu uspjeli smanjiti vodstvo domaćina i rezultat je ostao 3:0.

Hrvatska nakon Bugarske treba ostvariti i pobjedu protiv Malte kako bi uopće ostvarila šanse za plasman na Europsko prvenstvo budući da je s posljednja dva gostovanja u Bakuu i Oslu ugrozila taj plasman.