Nogomet
283

Kuzmić produžio ugovor s Metallegheom: Vjerujemo u naš kvalitet, cilj je opstanak

Piše: D. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Iskusni 32-godišnji golman Željko Kuzmić potpisao je novi ugovor s Metallegheom koji važi do decembra 2018. godine. U kratkom razgovoru za portal Klix.ba je govorio o pripremama i ciljevima ekipe na proljeće te je prognozirao završnicu prvenstva.

"Dobro se pripremamo, trčanje je prošlo, sada radimo s loptom. Ukupno 11 igrača je otišlo iz kluba, a došlo je osam novih. Oni se dobro uklapaju. Tokom pauze sam radio s ekipom Prve Iskre kojoj sam zahvalan na tome", izjavio je Kuzmić.

Cilj Metalleghea na proljeće je jasan.

"Želimo izboriti opstanak i samo smo na to fokusirani. Jasno nam je da neće biti lako, ali vjerujemo u naš kvalitet. Možemo uspjeti uz predsjednika Dekića i trenera Neretljaka", rekao je golman tima iz Jajca.

Pored njega, u klubu su još dva golmana.

"Konkurencija je jaka, tu je moj prijatelj i kapiten Fejzić, jedan od najboljih golmana u ligi, a priključio nam se i talentovani Pervić. Mreža Metalleghea će biti sigurna", kazao je Kuzmić.

Za kraj je prognozirao prvaka BiH.

"Kandidati su Sarajevo, Zrinjski i Željezničar, oni će voditi bitku da titulu, a smatram da će prvi kroz cilj proći Plavi s Grbavice", završio je Kuzmić.