Novi igrač Sarajeva
34

Kuzmanović: Radujem se što ću nositi bordo dres

Klix.ba
Mićo Kuzmanović
Mićo Kuzmanović
Dvadesetjednogodišnji ofanzivac Mićo Kuzmanović novi je igrač FK Sarajevo, a nakon potpisa ugovora je govorio za zvaničnu internet-stranicu kluba s Koševa.

Ovaj talentovani krilni igrač, koji podjednako dobro igra na lijevoj ili na desnoj strani, potpisao je dvogodišnji ugovor sa FK Sarajevo te je prvo pojačanje Bordo kluba za sezonu.

Kuzmanović na Koševo stiže poslije odlične sezone u Mladosti iz Doboja kod Kaknja, gdje je odigrao 33 utakmice i postigao 6 golova, a koševskoj publici je dobro poznat jer je postigao gol u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH protiv Sarajeva na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Kuzmanović nije krio zadovoljstvo zbog dolaska u FK Sarajevo.

"Sretan sam što sam postao dio velike porodice FK Sarajevo. Nekoliko klubova je u ovom periodu pokazalo interes za mene, ali sam se odlučio da moj naredni klub bude Sarajevo. Igrao sam protiv Sarajeva u nekoliko navrata i radujem se što ću sada ja biti taj koji će nositi bordo dres. Želim dati sve od sebe na treninzima i nametnuti se stručnom štabu. Čast je biti dio kluba bogate tradicije", rekao je Kuzmanović.

Kuzmanović je prije Mladosti nastupao još za Modriču, Zvijezdu, Jagodinu u Srbiji, Borac iz Banja Luke te zvorničku Drinu, a ujedno je i standardni član U21 reprezentacije BIH.