Očekuje li ih bolja budućnost
13

Kuvajtski bogataši kupili Nottingham Forest

Totalsport
Engleski klub slavne prošlosti Nottingham Forest u minuloj je sezoni u Championship diviziji, rangu ispod Premiershipa, zauzeo tek 19. mjesto, no s dolaskom bogatih Kuvajćana očekuje svijetlu budućnost.

Porodica Al-Hasawi u srijedu je objavila da je postala vlasnik nekadašnjeg dvostrukog europskog prvaka Nottingham Foresta koji je bio na tržištu od kraja prošle godine. Tada ga je odlučio prodati prethodni vlasnik Nigel Doughty. Nažalost, sam Doughty je u februaru preminuo od srčanog zastoja, a službeno će novi vlasnici biti predstavljeni u subotu.

"Čast nam je i privilegija preuzeti kontrolu nad klubom ovakve historije. Znamo da je pred nama vrlo izazovan period kako bi vratili klub na stare staze slave, ali smo i uzbuđeni zbog uspjeha koje očekujemo u budućnosti. U narednim tjednima usko ćemo sarađivati s igračima i svima u klubu kako bi se što bolje pripremili za iduću sezonu. Ovo je izuzetno motivirajuće za našu porodicu, a svi mogu biti sigurni da ćemo učiniti sve kako bi klub na kraju sezone završio na vrhu tabele, poručili su u izjavi Fawaz, Abdulaziz i Omar Al-Hasawi.

Ostaje za vidjeti hoće li Kuvajćani ulagati i polučiti rezultat slične onima koje je u Manchester Cityju ostvario šeik Mansour.