Nesvakidašnji potez
40

Kurtić demantovao da su ga Srbi isprovocirali i objasnio kome je pokazao međunožje

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Slovenski reprezentativac Jasmin Kutrić demantovao je da se zbog provokcija srbijanskih navijača uhvatio za međunožje na kraju utakmice između Slovenije i Srbije (2:2).

Nogometaš porijeklom iz Banovića je neprijereno gestikulirao prema nekome na tribinama, a srbijanski mediji su u prvi mah prenijeli da je to bio odgovor na provokacije srbijanskih navijača.

"Moja gestikulacija nije bila upućena igračima i navijačima Srbije, nego novinarima iz Slovenije, koji su na naslovnoj strani najčitanijih novina objavili da smo 'igrači bez ja*a'. Poštujem navijače iz Srbije, o igračima tek nema potrebe da govorim, sa mnogima sam igrao i to su moji prijatelji. Moj gest se pogresno protumačio", rekao je Kurtić za Telegraf.

Srbija je kao veliki favorit stigla u Sloveniju, ali je na kraju priredila veliko razočarenje svojim navijačima ispustivši dva gola prednosti.

Golove za vodstvo Srbije u prvom dijelu postigli su Andrija Živković i Aleksandar Mitrović. Međutim, nastavak donosi velike greške u odbrani gostiju, a to su iskoristili Adam Gnezda i supertalentovani slovenački nogometaš porijeklom iz Doboja Benjamin Šeško za konačnih 2:2.