Nogomet
0

Kup UEFA: Željezničar protiv predstavnika San Marina

Sarajevo-X
Željezničar će u prvom pretkolu Kupa UEFA igrati protiv predstavnika San Marina, S. S. Pennarossa, a Modriča Maxima protiv predstavnika Andore, Santa Colome.

Bh. predstavnici na žrijebu su bili u južnomediteranskoj skupini, gdje su u bubnju s četrnaest klubova bili nosioci. Osim predstavnika San Marina i Andore, mogući protivnici Željezničara i Modriča Maxime bili su predstavnici Makedonije Sileks i Sloge, predstavnici Albanije Dinamo i Partizani, te predstavnik Malte Marsaxlokk.

U bubnju prvog pretkola Kupa UEFA bilo je pedeset klubova, koji su bili podijeljeni u tri skupine po geografskom položaju. Osim južnomediteranske skupine gdje su bili Željezničar i Modriča, četrnaest klubova bilo je i u skupini “central-istok”, dok je najviše klubova, 22, bilo u skupini “sjever”.

Dvadeset pet pobjednika plasirat će se u drugo pretkolo Kupa UEFA, gdje će ih čekati još 39 klubova. Trideset dva kluba koja se domognu prvog kola Kupa UEFA idu u skupinu gdje su već 32 kluba, koji su zbog koeficijenata UEFA-e automatski svrstani u prvo kolo.

Pobjednici susreta u prvom kolu zajedno s osam trećeplasiranih klubova u osam skupina Lige prvaka, činit će zbir od četrdeset klubova koji će biti podijeljeni u osam skupina po pet klubova. Pobjednici tih skupina plasirat će se u četvrtfinale, nakon čega će se igrati po knock-out sistemu.

“Vrlo smo zadovoljni žrijebom. Izvukli smo najlakšeg mogućeg protivnika, igramo protiv ekipe iz San Marina i mislim da se prvi put u jednoj evropskoj utakmici nalazimo u ulozi favorita. No, to moramo opravdati na terenu. Mislim da imamo realne šanse za prolaz u 2. kolo”, kazao je fudbaler Željezničara Almir Gredić.

U prvom pretkolu Kupa UEFA sastat će se: Željezničar – Pennarossa, Modriča M. – Santa Coloma, Sileks – Maribor, Promorje – Marsaxlokk, Dinamo – Otelul, Omonia – Sloga te Partizani – Birkirkara.