Nogomet
0

Kup UEFA: Wisla iznenadila Lazio

Klix.ba
<b>Wisla </b>iz Krakowa uspjela je izvući remi u Rimu na stadionu Olimpico protiv favoriziranog <b>Lazija</b>. <b>Liverpool </b>je u gostima savladao ekipu <b>Auxerrea</b>.

Bešiktaš je iznenađujuće poražen u gostima od Slavije iz Praga. Porto je potopio Denizlispor. Poljski prvoligaš Wisla Kraków iznenadila je jedinog talijanskog predstavnika u Kupu UEFA ekipu Lazija remijem na stadionu Olimpico. Rezultat je bio 3:3 i sada je pred uzvratni susret u Poljskoj Wisla obezbjedila minimalnu prednost zbog remija u gostima. Trener Wisle Henryk Kasperczak priznao je da je i sam bio iznenađen dobrom igrom svojih igrača. "Ne mogu reći da sam očekivao ovaj rezultat, ali ono što mogu reći je da uvijek očekujem dobru igru mojih igrača. Ko će proći dalje biće odlučeno u Krakowu. Malo sam razočaran jer smo u drugom poluvremenu igrali odlično, a smo propustili dosta šansi da damo više golova i pobijedimo. Golove za Lazio postigli su Lazetić (23), Jop (autogol, 44) i Chiesa 71, dok su strijelci za Wislu bili Uche (39) i Zurawski 2 gola iz jedanaesteraca u 50 i 63 minuti.

Druga zanimljiva utakmica odigrala se u Auxerreu, na stadionu Abbé Deschamps, gdje je ekipa Auxerrea dočekala Liverpool. U prvih 45. minuta nije se mogao vidjeti nešto poseban nogomet, dok su u drugom poluvremenu igrači Liverpoola pokazali da su bolja ekipa i zasluženo pobijedili domaćine. Gol za Liverpool postigao je kapiten Sami Hyypiä u 73. minuti susreta.

Uzvratni susreti na programu su 27. februara.

Ostali rezultati 4. kola:

Slavia - Besiktas 1:0 Hertha - Boavista 3:2 Málaga - AEK 0:0

Panathinaikos - Anderlecht 3:0 Celtic - Stuttgart 3:1 Porto - Denizlispor 6:1 Auxerre - Liverpool 0:1 Lazio - Wisla 3:3