Nogomet
7

Kup kralja: Sevilla rutinski protiv Betisa za četvrtfinale, Deportivo ispao od drugoligaša

Piše: D. B.
Sevilla - Betis (Foto: EPA)
U okviru osmine finala španskog Kupa kralja večeras su odigrane dvije uzvratne utakmice. Sevilla je pobijedila Betis i plasirala se u četvrtfinale, dok je iznenađenje priredio drugoligaš Mirandes izbacivši Deportivo.

Sevilla - Betis 4:0

Sevilla je kao gost u prvom susretu pobijedila Betis rezultatom 2:0 i tako napravila veliki korak prema četvrtfinalu, a u drugoj utakmici je preostalo samo da završi posao. Domaći su odlično otvorili uzvratnu utakmicu i poveli u 4. minuti golom Reyesa.

Na 2:0 je u 35. minuti povisio Rami i to je bio rezultat prvog dijela utakmice.

Sevilla je nastavila s dobrom igrom u drugom poluvremenu, što je rezultiralo trećim golom u mreži Betisa, a strijelac je ovog puta bio Gameiro. Konačniih 4:0 za Sevillu postavio je Kakuta u 89. minuti i ovjerio plasman svog tima u četvrtfinale Kupa kralja.

Deportivo La Coruna - Mirandes 0:3

Prva utakmica između Deportiva i drugoligaša Mirandesa završena je remijem 1:1, a večeras je ekipa iz La Corune imala priliku na domaćem terenu izboriti plasman u četvrtfinale. Međutim, hladan tuš za domaće igrače i navijače priredio je Provencio, koji je u 41. minuti pogodio za vodstvo Mirandesa. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 55. minuti, uslijedio je novi šok za domaće. Ortiz je zatresao mrežu Deportiva, a drugoligaš Mirandes poveo sa 2:0.

Svoj drugi gol na ovoj utakmici Provencio je postigao u 71. minuti za 3:0 u korist Mirandesa. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, tako da je Mirandes eliminisao Deportivo i zasluženo se plasirao u četvrtfinale španskog Kupa kralja.

Bh. reprezentativca Harisa Medunjanina nije bilo u ekipi Deportiva. On bi mogao promijeniti sredinu tokom aktuelnog prelaznog roka.