Nogomet
15

Kup Kralja: Alaves zakazao finale s Barcelonom

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Fudbaleri Alavesa savladali su u revanšu polufinala Kupa Kralja ekipu Celte s rezultatom 1:0 i tako zakazali finale s Barcelonom.

Utakmicu je otvarila velika prilika za Celtu. Aspas je došao u situaciju jedan na jedan s golmanom Pachecom koji se bacio kao mačka i odbranio mu šut.

Alaves uzvraća devet minuta kasnije kada Ibai izvodi slobodnjak s otprilike 18 metara, ali je lopta prozujala malo iznad prečke.

Aspas je opet mogao goste dovesti u vodstvo petnaest minuta prije kraja poluvremena. Ipak, lopta je prošla nekoliko centimetara iznad prečke.

Super zanimljivo bilo je i u nastavku utakmice. Raspoloženi Aspas je odigrao dobro dodavanje za Wassa čiji šut završava malo pokraj desne stative.

Potom je Alaves krenuo u žestoke napade. Prvo je golman Celte Alvarez bio spreman i odbranio udaraca Ibaija, dok je lopta nakon šuta Deyversona prozujala iznad prečke.

Celta je uzvratila preko Sista, ali je Pacheco sjajno odbranio.

I onda osam minuta prije kraja super važan gol. Mendez je zakucao loptu u mrežu nakon odlične asistencije Camarasa i donio veliku radost domaćim navijačima.

Podsjetimo, u prvoj utakmici mreže su mirovale.