Drugo kolo
5

Kup konfederacija: Njemačka i Čile podijelili bodove

Piše: E. I.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
U okviru 2. kola grupe B Kupa konfederacija koje se igra u Rusiji Njemačka i Čile odigrali su 1:1. Obje reprezentacije slavile su pobjede u prvom kolu i sa dosta optimizma ušli su u ovaj meč.

Igrao se 6. minut kada je Čile poveo 1:0. Vidal je asistirao za Sancheza koji je zakucao loptu u mrežu. I pored vodstva izabranici Juana Antonija Pizzija nastavljaju sa napadima. U 19. minuti Vargas je pogodio prečku.

Do 40. minute Čile je imao više od igre. Ipak, Nijemci su poravnali u 41. minuti. Stindl je matirao Herreru za 1:1. To je bio rezultat prvog dijela.

U nastavku prvo prijete Čileanci. Sanchez je izveo slobodan udarac u 48. minuti. Dobro je šutirao, ali lopta odlazi nekoliko centimetara iznad gola.

U 59. minuti reprezentativci Čilea imaju dobru šansu za postizanje gola. No, Vidal šutira glavom tik iznad prečke. Strijelac gola za Elf Stindl bio je u dobroj prilici u 73. minuti, ali je njegov udarac odbranio Herrera izvanrednom intervencijom.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Ostalo je 1:1. U 3. kolu koje je na programu u nedjelju Njemačka igra protiv Kameruna, dok će Čile odmjeriti snage s Australijom. Nakon dva kola u grupi B Čile i Njemačka imaju po četiri boda, dok su Australija i Kamerun skupili po jedan bod.