Nogomet
20

Kup Italije: Juventus pobijedio Atalantu i prošao u četvrtfinale, Pjanić strijelac

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Juventus je večeras bio domaćin Atalanti u utakmici osmine finala Kupa Italije te je pobjedom rezultatom 3:2 ostvario plasman u četvrtfinale.

Od prve minute utakmice je za Juventus zaigrao bh. reprezentativac Miralem Pjanić, ali se u redovima Stare dame našao i debitant, venecuelanski reprezentativac Tomas Rincon. Upravo je Rincon imao prvu šansu u 7. minuti nakon ubačaja Lichsteinera, no, nije pogodio.

Četiri minute kasnijen je Dybala prevario trojicu nogometaša, ali se ni ovog puta nije zatresla mreža Atalante. Domaći su bili blizu gola u 16. minuti kada je Mandžukić nakon centaršuta Lichtsteinera pogodio stativu.

Igrala se 22. minuta kada je Juventusu sjajnim pogotkom ljevicom donio Dybala nakon šuta izvan šesnaesterca. Loptu mu je glavom spustio Mandžukić.

U 34. minuti se ponovo zatresla mreža Atalante, a ovog puta je pogodio upravo Mandžukić. Dybala mu se odužio i upisao asistenciju. Dobru šansu za novi pogodak propustio je Mandžukić u 40, ali i u 44. minuti kada mu je asistirao Pjanić.

Stara dama je na poluvremenu vodila 2:0.

Atalanta je na otvaranju drugog poluvremena zaprijetila, no, Lichtsteiner je pravovremeno intervenisao i otklonio opasnost. Međutim, odbrana Juventusa je kapitulirala u 72. minuti kada je Buffona savladao Konko poslije asistencije Petagne.

Međutim, prednost od dva gola Juventusu vratio je Pjanić pogotkom iz jedanaesterca u 75. minuti.

Mogao je Konko do drugog gola u 78. minuti, ali je ovog puta bio neprecizan. Međutim, iskupio se tri minute kasnije asistencijom za Lattea, koji je smanjio prednost Juventusa na 3:2.

Pjanić je igrao do 82. minute, kada ga je zamijenio Bunucci.

Atalanta je izvršila pritisak u finišu utakmice s namjerom da dođe do izjednačenja i izbori produžetke, ali nije uspjela, pa je Juventus pobjedom 3:2 prošao u četvrtfinale Kupa Italije.