Nogomet
0

Kup Italije: Cesena eliminisala Sassuolo, Lazio bolji od Genove

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Odigrane su dvije utakmice osmine finala Kupa Italije. U ovoj fazi se igra jedan meč, a plasman u četvrtfinale izborili su Cesena i Lazio.

Cesena je pomalo neočekivano pobijedila i eliminisala Sassuolo rezultatom 2:1 u gostima, dok je Lazio na svom terenu bio bolji od Genove rezultatom 4:2.

Sassuolo je dobro otvorio dvoboj, poveli su već u 4. minuti golom Pellegrinija. Do 80. minute rezultat se nije mijenjao. Gosti su stigli do poravnanja sa jedanaest metara kada je pogodio Ciano. Četiri minute poslije Laribi je režirao potpuni preokret za plasman Cesene u narednu fazu takmičenja.

Cesena će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz meča Roma – Sampdoria koji je na programu sutra.

Lazio je savladao Genovu rezultatom 4:2. Filip Đorđević je doveo domaće u vodstvo u 20. minuti. Osam minuta poslije jedanaesterac za domaće nije iskoristio Anderson.

Igrao se 31. minut kada je Hoedt povećao na 2:0. Deset minuta poslije Pinilla je msanjio na 2:1, a Pandev je u 45. minuti poravnao na 2:2. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Rezultat se nije mijenjao do 71. minuta kada je rezervista Sergej Milinković-Savić pogodio za 3:2, a konačnih 4:2 postavio je Immobile u 75. minuti. Bh. reprezentativac Senad Lulić odigrao je svih 90 minuta za Lazio, a u 59. minuti dobio je žuti karton.

Lazio će u četvrtfinalu igrati protiv Intera koji je eliminisao Bolognu.