Nogomet
517

Kup Hrvatske: Hodžić postigao četiri pogotka u trijumfu Dinama nad Splitom

Piše: E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Dinamo je riješio pitanje prolaska u finale Kupa Hrvatske pobjedom u prvom susretu protiv Splita rezultatom 6:0 na Maksimiru, a četverostruki strijelac bio je Armin Hodžić.

Modri su poveli u 26. minuti kada je Ćorić pogodio na Antolićevu asistencju. Isprva se činilo da je Ćorić bio u ofsajdu, ali je pomoćnik ispravno reagovao i pustio da se igra nastavi.

Hodžić je svoj prvi pogodak na meču postigao u 37. minuti. Guilherme je prošao po desnoj strani i ubacio za Hodžića koji iz prve pogađa od stativu za 2:0, što je bio i konačn rezultat prvog poluvremena.

U 51. minuti veliku grešku odbrane gostiju iskoristio je Hodžić i postigao svoj drugi pogodak na meču. Guilherme je iz daljine pogodio prečku, defanzivac Splita Jurendić pokušava vratiti loptu svom golmanu, ali je namješta Hodžiću koji pogađa za 3:0.

Hodžić je "savršeni hat-trick" kompletirao u 66. minuti. Nakon što je prvi dao desnom, a drugi pogodak lijevom nogom, na 4:0 povisio je udarcem glavom. Guilherme je sjajno ubacio, a Hodžić je bez problema ubacio loptu u nebranjeni dio mreže.

Ćorić je svoj drugi pogodak na utakmici postigao u 78. minuti na Pavičićevu asistenciju, a konačnih 6:0 postavio je Hodžić svojim četvrtim pogotkom u 80. minuti.

Naš napadač je izborio jedanaesterac kada ga je tragičar utakmice Jurendić srušio s leđa, a Hodžić je odlučio sam izvesti najstrožiju kaznu i poslao Kukića u jednu, a loptu u drugu stranu.