Osmina finala
4

Kup BiH: Željezničar dočekuje Mladost, Široki na Pecari protiv Viteza, a Borac protiv Krupe

Piše: O. T.
Utakmicama u terminu od 15:00 sati danas će početi osmina finala Kupa Bosne i Hercegovine. Na današnjem rasporedu je sedam utakmica.

Najveću pažnju sigurno privlače mečevi u Sarajevu i Banjoj Luci, gdje se sastaju Željezničar i Mladost Doboj-Kakanj te Borac i Krupa.

Mladost na Grbavicu dolazi nakon što je u šesnaestini finala izbacila Sarajevo poslije uspješnijeg izvođenja penala, dok je Željezničar do ove faze takmičenja stigao zahvaljujući pobjedi protiv Metalleghea u gostima.

Plavi u meč ulaze s dvije vezane pobjede u prvenstvu (Čelik i GOŠK), dok je Mladost u posljednjih sedam mečeva u svim takmičenjima upisala samo dvije pobjede, od čega jednu nakon penala (Sarajevo u Kupu).

Oba tima su prošle sezone zaustavljena u polufinalu ovog takmičenja. Željezničar je ispao od osvajača Širokog, dok je Mladost izbacila Sarajevo.

Borac meč protiv Krupe dočekuje sa samo jednom pobjedom u posljednje tri zvanične utakmice, ali ni Krupa se ne može pohvaliti puno boljom formom, jer je u posljednje dvije takmičarske utakmice, obje kod kuće, upisala remi i poraz.

Aktuelni šampion Kupa BiH Široki veliki je favorit protiv Viteza na Pecari, jer radi se o susretu timova od kojih se jedan bori za titulu prvaka BiH, a drugi za opstanak.

Ovo će biti još jedan dan za pamćenje u Poljicama, gdje će član Druge lige FBiH Svatovac ugostiti Slogu iz Siminog Hana, jednu od najjačih ekipa iz Prve lige FBiH koja je u šesnaestini finala izbacila Zrinjski. Svatovac je ranije u ovosezonskom izdanju Kupa BiH slavio velike pobjede preskočivši prepreke poput Rudara iz Kaknja (Prva liga FBiH) i Slaviju (Prva liga RS).

Meč između Leotara i Zvijezde 09 na rasporedu je 1. novembra.

Parovi i satnica mečeva osmine finala Kupa BiH:

Željezničar - Mladost DK (18:00 sati) Široki Brijeg - NK Vitez (18:00 sati) Svatovac - Sloga Simin Han (15:00 sati) Leotar - Zvijezda 09 (1. novembar, 14:00 sati) Bratstvo - Sloboda (15:00 sati)

Borac - Krupa (18:30 sati) Rudar Prijedor - Čelik (15:00 sati) Olimpik - GOŠK (15:00 sati)