Nogomet
30

Kup BiH: Bajrić želi dobru igru u revanšu protiv Sarajeva, Čivić i Pekija se nadaju preokretu

Piše: D. B.
NK Travnik će u srijedu u drugoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH ugostiti ekipu Sarajeva te ima težak zadatak s obzirom da nakon prvog susreta ima zaostatak 0:2. Uoči ove utakmice su se novinarima obratili trener Osmo Bajrić te igrači Muharem Čivić i Nemanja Pekija.

Travničani su svjesni velikog izazova koji ih očekuje protiv sarajevskog premijerligaša.

"Prošle srijede smo odigrali utakmicu na Koševu protiv ekipe Sarajeva, svi znamo kakvu tradiciju taj klub ima i kakvom igračkom jačinom, tako da nam je čast igrati protiv Sarajeva. Odigrali smo kvalitetno protiv renomiranog protivnika koji je bio i ostao favorit, to ne treba kriti. Međutim, mi smo pokazali nogometno znanje i odigrali kvalitetnu utakmicu, pa se nadamo da ćemo to učiniti u u srijedu. Sarajevo je favorit, ali se stvari odigravaju na terenu. Napravit ćemo dobar sastav, ali zbog ranijih nastupa za Orašje ne mogu igrati Zukić i Pejić. Nadamo se da ćemo zadovoljiti navijače, pozivam ih da dođu i daju nam podršku", izjavio Bajrić.

Čivić uprkos negativnom rezultatu vjeruje da Travnik može iznenaditi Sarajevo.

"To je jedna od najboljih ekipa u BiH, ali mislim da možemo igrati egal utakmicu na našem stadionu Piroti pred našim navijačima. Imamo negativan rezultat od 0:2, ali ako na vrijeme postignemo pogodak, sve je moguće", rekao je Čivić.

Travničani imaju pokoji adut za favoriziranog protivnika.

"Svjesni smo moći Sarajeva, ali znamo i njihove loše strane. Potrudit ćemo se da iskoristimo prilike i postignemo rani pogodak. Ako se ispoštuje dogovor iz svlačionice, rezultat ne bi trebao izostati", kazao je Pekija.

Utakmica Travnik - Sarajevo se igra u srijedu od 15:00 sati na Piroti.