Nogomet
6

Kukoč: Dat ću posljednji atom snage na terenu jer je Zrinjski jedini vjerovao u mene

R. D.
(Foto: Klix.ba)
Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski predstavio je prvo pojačanje u zimskom prijelaznom roku. Tonći Kukoč, hrvatski defanzivac, potpisao je ugovor na dvije i po godine, a prije Zrinjskog igrao je u Italiji.

Izvršni potpredsjednik HŠK Zrinjski Danko Šulenta je za Kukoča rekao da se radi o renomiranom igraču o kojem dugo razmišljaju u ovom klubu, ali da je prije četiri godine, kad je prvi put pomenut, to bio nedostižni san.

"Sretan sam da ga danas vidim u našem dresu, sretan sam jer je to dokaz napretka našeg kluba. Ovim mi pokazujemo ozbiljne namjere, a i ugovor koji potpisujemo nije kratkoročan, već na dvije i po godine. Kukoč će sigurno pomoći u ostvarivanju naših ciljeva", kazao je Šulenta.

Tonći Kukoč bio je sretan zbog potpisa ugovora za prvaka Bosne i Hercegovine.

"Sretan sam što sam došao u ovaj veliki klub, u prvaka, zahvaljujem se gospodinu Šulenti i treneru Barbariću na pruženoj ruci, to mi znači mnogo", još je kazao kako su očekivanja velika, kako želi osvojiti naslov.

Na pitanja okupljenih novinara da li je ovo korak natrag u njegovoj karijeri, rekao je da dolazak u prvaka nikako ne može biti korak natrag.

"Mogu obećati da ću dati posljednji atom snage kada izađem na ovaj teren, jer je ovo jedini klub koji je vjerovao u mene. Neigranje posljednjih mjeseci nije ostavilo veći trag, odlično je da sam došao na početak priprema, tako ću imati vremena da se dobro pripremim, a i upoznam saigrače. Donosim karakter, srčanost i kvalitet, kvalitet da mogu biti najbolji", poručio je na kraju Kukoč, ne želeći posebno komentarisati etikete koje ga prate, o tome da je zločesti dečko hrvatskog nogometa.

Izvršni potpredsjednik HŠK Zrinjski Danko Šulenta na kraju je još izjavio da ovo vjerovatno nije posljednji igrač kojeg njegov klub dovodi. Nije želio špekulisati o imenima, ali je rekao kako traže igrača u vezi, ali i pozicija stopera je aktuelna.