Stiže iz PSG-a
3

Krychowiak stigao na posudbu u WBA, mnoge iznenadilo što nije otišao u bolji klub

Klix.ba
Foto: WBA
Foto: WBA
Reprezentativac Poljske Grzegorz Krychowiak stigao je u West Bromwich Albion kao posuđeni igrač Paris Saint-Germaina, a ta je vijest fudbalsku javnost uglavnom ostavila u nevjerici, jer se od igrača njegovih kvaliteta očekivalo da završi u boljem klubu.

U vremenu kada Chelsea traži Dannyja Drinkwatera, kada Arsenalu nedostaje kvalitetan zadnji vezni, West Bromwich Albion je uspio dovesti igrača kakav je 27-godišnji veznjak iz Poljske.

Riječ je o igraču koji je prije samo godinu dana za nešto više od 33 miliona eura prešao u PSG iz Seville s kojom je dvije godine uzastopno osvajao Evropsku ligu, pri čemu je jednom izabran u tim sezone La Lige i dva puta u tim sezone Evropske lige. Za reprezentaciju Poljske sakupio je 45 nastupa u kojima je postigao dva pogotka. U prošloj sezoni sakupio je 19 nastupa za PSG.

Krychowiak je zasigurno jedna od najvećih akvizicija u historiji West Bromwicha iako stiže na posudbu. Dovodio se i u vezu s Leicester Cityjem.

Osim Poljaka, WBA je doveo Kierana Gibbsa iz Arsenala, Olivera Burkea iz RB Leipziga, Garetha Barryja iz Evertona, Ahmeda Hegazija iz Ahlyja i Jayja Rodrigueza iz Southamptona, a stigao je i napadač Yuning Zhang iz Vitessea koji je odmah poslan na posudbu u Werder Bremen. Sve navedene igrače WBA je doveo za 45,7 miliona eura i mnogi su mišljenja da je odradio sjajan posao u prijelaznom roku.

Uz sve to, ekipa Tonyja Pulisa je neporažena u Premiershipu i nakon tri kola ima sedam bodova.