Šesto kolo
470

Krupa savladala očajni Željezničar i udaljila Plave od titule prvaka BiH

Piše: N. K.
Foto: FK Željezničar
Nogometaši Krupe pobijedili su na svom terenu u okviru 6. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine ekipu Željezničara rezultatom 2:0.

Početak utakmice protekao je u ispitivanju snage, a prvu veliku priliku propustio je Ubiparip u 21. minuti kada je Nikodijević spasio Krupin gol.

I domaći su ubrzo uzvratili. Marjanović je izašao sam pred Kjosevskim nakon greške Bogičevića, ali je Željin golman sjajno odbranio.

Ipak, spasa mu nije bilo u sljedećem napadu Krupe. Mirosavljević je uposlio Fajića, koji je lagano poslao loptu u mrežu za prednost domaćeg tima.

Do odlaska na odmor nije bilo većih uzbuđenja pa se i rezultat od 1:0 nije mijenjao, dok su Plavi u nastavku zaigrali znatno ofanzivnije.

Međutim, Željini napadi su bili javoli i bezopasni, dok je Krupa prijetila iz kontri te je iz jednog takvog napada i udvostručila prednost.

Vranješ je napravio veliku grešku, Balabanović je uposlio Marjanovića, koji pogađa za, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Imao je danas očajni Željezničar nekoliko dobrih prilika do kraja meča da ublaži poraz, ali promjene rezultata nije bilo.

Željezničar je ostao na drugom mjestu Lige za prvaka BiH sa tri boda zaostatka u odnosu na lidera Zrinjskog, dok je Krupa prestigla Radnik i sada je petoplasirana ekipa Premijer lige BiH.

Tabela: