Nogomet
2

Krupa počela sa pripremama za nastavak prvenstva

Klix.ba
Foto: FK Krupa
Foto: FK Krupa
Danas u 12 sati na stadionu u Krupi na Vrbasu fudbaleri Krupe počeli su sa pripremama za nastavak sezone, saopćeno je na zvaničnoj stranici kluba.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević obavio je prozivku na kojoj se pojavilo 28 igrača, to su: Ilić Mladen, Kutić Jovan, Redžić Ajdin, Vuković Dragan, Vukotić Aleksandar, Maksimović Stojan, Dujaković Nikola, Milanović Slobodan, Koljić Elvir, Jašarević Irfan, Milutinović Zoran, Mirković Uroš, Ljubenović Miljan, Damjanović Nemanja, Pupovac Stefan, Ilić Vladimir, Čomor Denis, Sadiković Enis, Perić Ozren, Aleksić Radosav, Marušić Zoran, Vidović Nemanja, Kajkut Saša, Jazvin Salko, Gvozdenović Nebojša, Guskić Perica, Ninković Uroš, Mrđa Aleksa. Na spisku se još nalazi Mijić Dušan koji je opravdano odsutan.

Održana je i konferencija za novinare na kojoj su se obratili predsjednik kluba Draško Ilić, direktor Miroslav Balaban i trener Slobodan Starčević.

"Danas sa ovom prozivkom započinjemo ovogodišnji nastavak rada Fudbalskog kluba Krupa, svi naši igrači su se danas odazvali, kao i kompletan stručni štab i danas započinju sa radom. Uprava kluba ovih dana treba da donese ključne odluke, ozbiljno ćemo razmotriti sve ponude i odluke o eventualnom odlasku nekih naših igrača", istakao je predsjednik Ilić.

O planovima za pripreme govorio je šef stručnog štaba Slobodan Starčević

"Naredni period bit će usmjeren u cilju da Krupa što prije obezbijedi opstanak u Premijer ligi, trenutna količina bodova nam obezbjeđuje malo lagodniju atmosferu. Što se tiče plana priprema prvih 14 dana radimo na terenu u Krupi. Pripreme ćemo produžiti u još boljim uslovima, a to je Ohrid, gdje ćemo odigrati pet kvalitetnih utakmica. Nakon povratka odigrat ćemo utakmicu sa NK Metalleghe. Kroz ovih šest nedjelja moramo raditi kvalitetno kako bismo nastavli ovaj trend rezultata”, kazao je Starčević.

Predstavnicima medija obratio se i direktor kluba Miroslav Balaban.

"Dosta klubova iz okruženja se interesuje za neke naše igrače. Na usluzi njima bit će igrači koju su imali manju minutažu u proteklom periodu kao što su Cvijanović, Malinović i Gavrić. Golman Nikolić iz porodičnih razloga se vratio u Srbiju. Od novih imena tu je Salko Jazvin. Danas su tu također šestorica juniora sa kojima nastavljamo trend forsiranja mladih igrača. Želimo da zadržimo kvalitetan igrački kadar. Ukoliko dođe do transfera Redžića, Koljića, Jašarevića, Vukotića ili Dujakovića adekvatno ćemo reagovati i dovesti kvalitetna pojačanja na tim pozicijama", rekao je Balaban.