Liga za prvaka
141

Krupa i Željezničar podijelili bodove, nastavlja se dramatična borba za prvaka

Piše: N. K.
Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba
(Armin Herić, fkzeljeznicar.ba)
Nogometaši Krupe i Željezničara podijelili su bodove u okviru 8. kola Lige za prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši neriješeno 1:1.

Gosti iz Sarajeva doputovali su u Krupu sa željom da osvoje tri boda s kojima bi napravili veliki iskorak ka naslovu prvaka, ali su prokockali vodstvo te na kraju čak i spašavali bod.

Početak utakmice prošao je dosta mirno, a prva šansa dogodila se u 17. minuti kada se Lendrić našao u šansi, ali je Kutić intervenisao.

Krupa je potom zaprijetila nakon sjajnog šuta Barića, ali je Kjosevski odlično odbranio.

Plavi su u vodstvo došli nakon pola sata igre kada je Bekrić iskoristio grešku Kartala i lobovao Kutića za 0:1 te s minimalnom prednosti Željo je otišao na odmor.

U nastavku izabranici Slavka Petrovića postavili su se znatno defanzivnije što im se osvetilo pola sata prije kraja meča nakon prekrasnog gola Barića.

Krupa je bila bolja u nastavku, a u nekoliko navrata mogli su i do preokreta. Najbliži golu domaći su bili kada je Kjosevski fenomenalno odbranio šut Redžića, a u 90. minuti Koljić je u situaciji jedan na jedan šutirao pored gola.

Željezničar je nakon današnje utakmice ostao na prvom mjestu Lige za prvaka, a drugoplasiranom Zrinjskom dva kola prije kraja bježi dva boda. Krupa je prestigla Radnik i sada je na petoj poziciji.