Bh. reprezentativac
17

Krunić za Klix.ba: Prezadovoljan sam svojim nastupima, čast mi je što sam igrao protiv Tottija

Piše: D. B.
Rade Krunić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Rade Krunić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh. reprezentativac Rade Krunić i njegovi saigrači u Empoliju nisu uspjeli osigurati opstanak u talijanskoj Seriji A te će klub sljedeće sezone igrati u nižem rangu. U razgovoru za portal Klix.ba Krunić je govorio o protekloj sezoni, svojim igrama i budućnosti, legendarnom Francescu Tottiju, kao i reprezentaciji BiH.

"Imali smo ekipu sposobnu da izbori opstanak s lakoćom, ali to nismo dokazali na terenu. Mi smo jedini krivci za to. Uzrok ovakvog ishoda mi nije poznat, ali je činjenica da nismo igrali na nivou na kojem možemo", izjavio je Krunić za portal Klix.ba.

Empoli je sezonu završio neslavno, ali Krunić može biti zadovoljan svojim igrama.

"Lično sam prezadovoljan svojim igrama, svaku utakmicu smo igrali pod veliklim pritiskom zbog borbe za opstanak. Meni je ovo prva sezona u kojoj sam bio standardan i odigrao više od 30 utakmica. Zadovoljan sam onim što sam pokazao, ali bi sve bilo mnogo bolje da smo ostali u Seriji A", rekao je nogometaš Empolija.

O eventualnom odlasku iz kluba nije želio puno govoriti.

"Ne znam ništa, razgovarat ću s menadžerom i čelnicima kluba, pa ćemo zajedno odlučiti šta je najbolje za mene i Empoli", kazao je Krunić.

On se ponovo našao na spisku selektora nogometne reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića te se nada pobjedi nad Grčkom.

"Smatram da sam zaslužio biti u reprezentaciji, bio sam standardan u timu iz 'lige petice', tako da nije prepotentno očekivati poziv. Što se tiče Grka, pobjeda se ne smije dovoditi u pitanje. Na gostovanju u Atini smo pokazali da smo bolja ekipa od njih. To ćemo potvrditi u Zenici", riječi su bh. reprezentativca.

Legendarni kapiten Rome Francesco Totti se u nedjelju oprostio od nogometa. Naš reprezentativac je pokazao poštovanje.

"Mislim da na svijetu ne postoji osoba koja ne poštuje Tottija, samo mu se možemo diviti. Čast mi je što sam igrao protiv njega, Totti je jednostavno nogomet", završio je Krunić.