Nogomet
25

Krunić za Klix.ba: Poziv u reprezentaciju je nagrada za dobre igre, u Grčku idemo po pobjedu

Piše: D. B.
Rade Krunić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Rade Krunić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaš talijanskog Empolija Rade Krunić ponovo je u reprezentaciji BiH, a selektor Zmajeva Mehmed Baždarević računa na njega za utakmicu protiv Grčke koju naš državni tim igra u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Sjajni nogometaš je u razgovoru za Klix.ba govorio o novom pozivu, očekivanjima od utakmice i svom klubu.

Krunić je u dobroj formi, a to nije promaklo Baždareviću koji ga je uvrstio na spisak reprezentativaca.

"Mnogo mi znači novi poziv. Odigrao sam dobro šest posljednjih utakmica za Empoli nakon nešto lošijih igara. Počeli smo bolje igrati, kao i ja sam, tako da je poziv u reprezentaciju nagrada za to", izjavio je Krunić.

Zmajevi u Grčku "lete" po pobjedu, mada bi i bod bio zadovoljavajući.

"Ovo je važna utakmica za nas, idemo na pobjedu, to se očekuje od nas. Neriješen rezultat također ne bi bio loš jer ovo i nije najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Ipak, nadam se da ćemo se vratiti kući s tri boda", rekao je bh. reprezentativac.

Da li će dobiti priliku za igru u Atini, nije siguran.

"Ne znam, vidjet ćemo. Najbitnije mi je da sam s reprezentacijom, ostalo će odlučiti selektor. Vidjet ćemo kako ću se pokazati na treninzima", kazao je Krunić.

Njegov Empoli se nalazi na 17. mjestu na tabeli Serije A, što je jedna pozicija iznad opasne zone. Ipak, on vjeruje da će njegov tim izboriti opstanak.

"Nakon osvajanja boda protiv Rome pobijedili smo konkurenta Pescaru 4:0. To je put kojim trebamo ići, imamo dobru ekipu i možemo ostati u društvu najboljih", završio je Krunić.

Utakmica Grčka - BiH se igra 13. novembra u Atini.